Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Tesle uniklo obří množství dat. Odhalují míru problémů Muskovy automobilky s autopilotem

26. 05. 2023

Celkem 1388 pdf dokumentů, 1015 tabulek v Excelu, 210 powerpointových prezentací a spousta dalších videí, zvukových záznamů či emailová komunikace. To je výčet dat, která se podařilo německému listu nashromáždit, část z toho Handelsblastt ověřil u dotčených klientů Tesly, jako například reporty o nehodách způsobených autopilotem.

Podle dokumentů dostala Tesla od roku 2015 do března roku 2023 2400 hlášení o problémech s akcelerací a 1500 nahlášení brzdových problémů. Dalších 383 stížností dostala Tesla ohledně phantom braking, tedy o chybě autopilota, kdy systém špatně rozpozná situaci a domnívá se, že hrozí nehoda, kvůli čemuž prudce brzdí. Většina záznamů pochází ze Spojených států, část z nich z Evropy a Asie. Součástí uniklých dat jsou i detaily o nehodách, které způsobil autopilot.

Uniklé záznamy také odhalují, jaké pokyny mají zaměstnanci Tesly pro komunikaci s poškozenými zákazníky, kteří měli problémy s autopilotem, podle nichž mají se zákazníky komunikovat výhradně verbálně, nikoliv skrze zpětně dohledatelné záznamy, jako je emailová komunikace.