Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Volkswagen plánuje levný elektromobil pro Evropu v roce 2027

28. 05. 2024

"Je to základní úroveň elektrické mobility z Evropy pro Evropu," uvedl generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume. "Tímto se jasně hlásíme k Evropě jako průmyslové lokalitě, k evropské průmyslové politice a v konečném důsledku jednáme v zájmu evropských zákazníků," dodal.

Rozhodnutí přichází v době, kdy se do Evropy derou čínští konkurenti, aby získali podíl na trhu a zaútočili na zavedené evropské výrobce automobilů na jejich domácí půdě. Řada z čínských firem má až o 30 procent nižší výrobní náklady než jejich západní kolegové.

Volkswagen minulý týden uvedl, že evropský průmysl má dva až tři roky na to, aby se připravil na konkurenční hrozbu. Varoval, že jinak je ohroženo přežití odvětví, napsala agentura Reuters.

Šéf značky Volkswagen Thomas Schäfer uvedl, že navzdory nízké ceně bude plánovaný základní model stanovovat standardy v oblasti technologií, designu a kvality. Dodal ale, že elektromobilita z Evropy pro Evropu může uspět pouze s politickou podporou a konkurenceschopnými rámcovými podmínkami.