Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Povodí zpevní přibližně tři kilometry břehu Vltavy v Českých Budějovicích

11. 02. 2024

Kvůli tomu bude omezený provoz v ulici U Staré trati, U Voříškova dvora a na Vltavském nábřeží. "Cyklisty a chodce prosíme o pochopení, dodržování dopravního značení a o zvýšenou pozornost v této frekventované lokalitě," řekla Welzlová.

Okolí Vltavy patří mezi nejvyužívanější části města pro různé typy sportovních aktivit. Vede tudy cyklostezka, po níž lidé zároveň jezdí na in-line bruslích nebo po ní běhají. "Samotné práce budou probíhat na pravém břehu v délce asi 800 metrů U Voříškova dvora a na levém břehu pod a nad Novým mostem na silnici Strakonická v celkové délce přibližně 1290 metrů a také u vývaziště Lannovy loděnice v úseku dlouhém asi 800 metrů," řekla Welzlová.

Státní podnik Povodí Vltavy plánuje letos stavební investice za 1,24 miliardy Kč. Meziročně je to o 473 milionů víc. V jižních Čechách z toho investuje 76 milionů. Například odstraní sedimenty z plavební dráhy u Hluboké nad Vltavou, kde je nutné obnovit potřebnou plavební hloubku. Připravuje i stavby na ochranu měst Volyně a Husinec před povodněmi.