Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

V Kroměříži budou pokračovat opravy kanalizace v Kotojedské ulici

21. 08. 2024

"Po celou dobu stavby bude řádně vyznačena objízdná trasa pro jednotlivé účastníky provozu, která bude udržována. Za komplikace se občanům omlouváme," uvedl Hanke. Kotojedská ulice slouží jako výpadovka z města směrem na Kvasice na Kroměřížsku, řidiči ji využívají i k cestám do Otrokovic na Zlínsku, Zlína a dalších měst a obcí.

Kanalizace v Kotojedské ulici je podle zástupců VaK ve špatném stavu, což potvrdil i kamerový průzkum. "Oprava části kanalizační stoky vymezené zhruba od křižovatky s ulicí Nerudova po křižovatku s ulicí Úprkova navazuje na loňskou první etapu prací a je navržena bezvýkopovou metodou, která spočívá v zatažení vložkovacího rukávu do stávajícího betonového potrubí," uvedl Hanke.

Stavbaři také opraví potrubí a šachty kanalizace. "Úprava šachet nelze dělat bez výkopu, a tak je nutný zásah do komunikace a ploch veřejného prostranství," doplnil mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

VaK v Kroměříži od července opravuje také vodovod v ulici Gen. Svobody. Práce si vyžádaly úplnou uzavírku. Hotovo by mělo být nejpozději do 20. září. Společnost opravuje kanalizaci i v Braunerově ulici v Dolních Zahradách a vodovod do Trávnických zahrádek. V minulém roce VaK v Kroměříži a místních částech města přistoupil k opravám a rekonstrukcím zhruba za 50 milionů korun.