Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Ruská armáda opět útočila na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

17. 10. 2024

Šéf správy jihoukrajinské Mykolajivské oblasti Vitalij Kim na sociální síti Telegram napsal, že ruský útok přerušil dodávky elektřiny některým domácnostem. Oběti na životech nejsou hlášeny.

Ukrajinské vzdušné síly oznámily sestřelení 22 ruských bezpilotních letounů. Dalších 27 strojů podle něj zmizelo z radarů v důsledku elektronického boje. Pravděpodobně se zřítily někde na ukrajinském území, podotkl Reuters. "Dva drony opustily vzdušný prostor ve směru na Bělorusko," uvedlo letectvo. O osudu střely Ch-59 se nezmínilo.

Od středečního večera zněly varovné sirény i v Kyjevě, kde ruský útok poškodil obytný dům na severovýchodním předměstí, uvedl náčelník vojenské správy metropole Serhij Popko. Nikdo nezemřel, dodal podle BBC. Drony na Kyjev podle něj mířily "ve vlnách a ze všech směrů", všechny byly odraženy. Podle starosty Kyjeva Vitalije Klička trosky dronu spadly na území jedné ze školek v metropoli.

Regionální úřady v severoukrajinské Sumské oblasti mezitím podle Reuters uvedly, že dronový útok způsobil požár administrativní budovy a poškodil dva vozy.