Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Registrovaní uživatelé E.ON Drive budou nově dobíjet elektromobily na ultrarychlých stanicích za ceny rychlého dobíjení

28. 03. 2024

,,Když jsme před pěti lety službu E.ON Drive spouštěli, dali jsme si za cíl služby pro elektromobilisty neustále posouvat, zjednodušovat a celkově elektromobilitu co nejvíce zpřístupňovat. Naši klienti mohou využívat s jednou kartou stále se rozšiřující roaming a dobíjet u více než 80 000 bodů napříč Evropou, mají k dispozici přehlednou aplikaci a aktuálně jim chceme dát i možnost co nejvíce využívat a vyzkoušet výhody ultrarychlého dobíjení, které je v rámci veřejných dobíjecích sítí trendem. Právě páté výročí spuštění systému E.ON Drive, který už má téměř 9 000 registrovaných zákazníků, nám přijde jako vhodná příležitost jim tuto možnost zpřístupnit za výhodných podmínek. Naši zákazníci tak budou nově dobíjet na ultrarychlých dobíječkách E.ON Drive za cenu rychlého dobíjení," vysvětluje Jakub Kott, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie.

Nově se tak ceník pro registrované uživatele rozdělí na dvě pásma. Zůstává cena za AC dobíjení, kde registrovaný zákazník bude i nadále platit 8 Kč za jednu kWh. Druhé pásmo pak bude zahrnovat cenu za dobití na rychlých (DC) i ultrarychlých (UFC) dobíječkách za jednotnou částku 12,5 Kč za kWh, což je jedna z nejvýhodnějších možností na trhu vůbec. Do této chvíle registrovaní zákazníci za jednu kWh na ultrarychlých dobíječkách E.ONu platili 17 Kč. ,,Ceníky na našich dobíječkách se také snažíme pro naše zákazníky zachovat co nejvíce přehledné a jasné, aby se v nich každý lehce orientoval a měl jasnou představu, kolik ho bude dobíjení stát," dodává Jakub Kott.

U neregistrovaných zákazníků zůstává při dobíjení u stanic E.ON Drive původní rozdělení na AC, DC a UFC dobíjení. I pro ně ale ceny od 1. dubna poklesnou. U AC dobíjení i DC dobíjení zůstávají ceny na stejných hodnotách 10 Kč respektive 15 Kč za kWh. U UFC dobíječek nově zákazníci zaplatí 17,8 Kč za kWh místo původních 19 Kč. Všechny stanice E.ONu navíc svým klientům dodávají zelenou energií nakoupenou z obnovitelných zdrojů.