Prozkoumejte všechny služby z energetického sektoru které nabízí platforma ENERGY-HUB

Zpět na novinky

Rožnov pod Radhoštěm chystá energeticky úsporná opatření na veřejných budovách

29. 04. 2024

"Cílem Projektu EPC je dosáhnout energetických úspor v objektech základních a mateřských škol a také v budově městského úřadu. Celkově jsou do projektu zařazeny tři budovy základních škol, čtyři budovy mateřských škol a jedna budova městského úřadu. Navrhovaná opatření zahrnují výměnu vnitřního osvětlení, regulaci vytápění včetně rekonstrukce rozvodů ZŠ Pod Skalkou, zateplení a umístění fotovoltaických elektráren na střechy budov," uvedla mluvčí.

Město podalo žádosti o dotace v celkové výši necelých 30 milionů korun. "Nyní se čeká na hodnocení žádostí o dotaci. Poté budou následovat poslední kola běžící veřejné zakázky na výběr poskytovatele energetických služeb," uvedla mluvčí. Celkové náklady jsou 75 milionů korun.

"Jedná se o největší projekt energetických úspor v historii města a rozhodně představuje důležitý krok směrem k energetickým úsporám a udržitelnosti. Je to garantovaná forma úspor, kdy dodavatel ručí za to, že město ušetří finanční prostředky," uvedl starosta Jan Kučera (Nezávislí Rožnováci).